Keuzegids elektrisch autorijden maakt wegwijs in een nieuwe wereld


“Rijden in een elektrische auto is als een berg af rijden met de motor uit: stil, ontspannen en toch opwindend.”


Het aantal merken en modellen elektrische auto's neemt hand over hand toe. Al in 2012 kan de consument kiezen uit zo'n 15 personenauto's. Merken als Renault, Nissan, Peugeot, Opel, Fisker, Tesla, Smart, Toyota, Citroën en Mitsubishi breken een lans voor elektrisch en milieuvriendelijk vervoer. Behalve personenwagens verschijnen er ook tal van elektrische trucks, bestelwagens, motoren en sportauto's op de Nederlandse wegen.

De fabrikanten investeren niet voor niets. De aanwas houdt gelijke tred met de bereidheid van de consument om over te gaan op verantwoord vervoer. Maar nieuwe ontwikkelingen roepen ook nieuwe vragen op.

Aangesloten bij stichting Rijschoolbelang?
Vermeld bij bestelling van het ebook je lidmaatschapsnummer naast je naam. Je krijgt het ebook binnen 24 uur via email toegestuurd. Alleen leden betalen € 4,95.

De keuzegids geeft antwoord:

- Wat draagt een elektrische auto bij aan een beter milieu?
- Wat zijn de verbruikskosten?
- Is elektrisch autorijden geschikt voor mij?
- Hoe ver kom ik met mijn auto?
- Waar kan ik opladen?
- Wat doe ik met pech?
- Wat is de inruilwaarde?
- Hoe zit het met de financiering?
- Moet ik kopen of leasen?
- Uit welke modellen kan ik kiezen en wat is het onderscheid?

Met een vergelijkend overzicht van de bijna 20 in Nederland leverbare modellen.

Met deze praktische koophulp kan iedereen bepalen of elektrisch autorijden bij hem of haar past en zo ja, wat een passend model is. De gids helpt de twijfelaar over de drempel en maakt de lezer wegwijs in de nieuwe wereld die ontstaat.

Auteurs: André van Woerkom en Auke Hoekstra
De Keuzegids elektrisch autorijden is geschreven door André van Woerkom (rechts), specialist op het gebied van consumentenvoorlichting, in samenwerking met inhoudsdeskundige Auke Hoekstra.

 

Bestel het boek of het ebook
Betalen met iDealBestel hier een exemplaar van de Keuzegids elektrisch autorijden en je hebt het boek in de regel binnen 24 uur in huis. Het kost € 14,95 (plus 2 euro verzendkosten). Betaling via iDeal of met een eenmalige machtiging. Voor België en andere landen gelden hogere portokosten en een andere betaalwijze. Lees het antwoordmailtje. Ook te koop in de boekhandel en via internet en als ebook.

Participanten in de Keuzegids elektrisch autorijden zijn: ANWB, Peugeot, Renault, Nissan, Citroën, Opel, Fisker, EVC Rotterdam, Mercedes, TU Eindhoven, Hateha, Nuon en EV-box.


Nissan LEAF

Technische gegevens
Uitgave 2012 / 230 x 165 mm / 128 blz. / paperback / meer dan 100 full colour illustraties / ISBN 9789490848484 / NUR 462 / prijs 14,95 euro / Uitgever PixelPerfect Publications Twitter @oplaadauto


Peugeot iOn


Renault Kangoo ZE


Renault Fluence ZE


Orphiro


Car2go (Smart)


Opel Ampera