Workshop voor Riksja Travel in FOAMWorkshops fotografie op elk niveau, speciaal voor reizigers

Veel enthousiaste amateurfotografen beschikken inmiddels over een spiegelreflexcamera of een ander geavanceerd toestel. De vakantie is een uitgelezen moment om mooie foto's te maken. Maar vaak ontbreekt het reizigers aan kennis en vaardigheden om goed gebruik te maken van hun apparatuur. En boeken over fotografie blijven academisch als je niet ook oefent of de kennis op een onderhoudende manier overgebracht krijgt.

Peter de Ruiter biedt uitkomst met workshops (reis)fotografie op verschillende niveaus en van verschillende lengte. Die maken de reisbeleving en de napret intenser.

Enkele mogelijkheden:

BLIKSEMWORKSHOP van een uur, gebaseerd op het boek KLIK Ik heb je! waarin De Ruiter er vanuit gaat dat mooie foto's al bestaan. Je hoeft ze alleen te herkennen en te vangen! Met common sense en sociale vaardigheden kom je een heel eind. Techniek niet of nauwelijks nodig, zelfs geen bijzondere camera.

BASISWORKSHOP van een dagdeel, waarin ook fotografische principes als belichting en brandpunt (groothoek/tele) worden uitgelegd, en hoe je daar gebruik van kunt maken.

UITGEBREIDE WORKSHOP theorie met een praktijkdeel met opdrachten en het publiekelijk bespreken van gemaakte foto's; duur een dag.

De workshops zijn doorspekt met briljante voorbeeldfoto's gemaakt in tal van landen. Ze worden geprojecteerd met een beamer of vertoond op een flatscreen. Bij alle vormen is het mogelijk dat cursisten tevoren foto's insturen die worden besproken. Elke workshop wordt op maat gemaakt.

Peter de Ruiter
Peter de Ruiter heeft zes boeken geschreven over fotografie en is gespecialiseerd in reisfotografie. Hij weet mensen en hun omgeving, steden en het landschap op aansprekende wijze vast te leggen en hij brengt die vaardigheden op aanstekelijke wijze over op anderen.

Peter heeft eerder workshops verzorgd voor onder meer Riksja Travel (in FOAM), De Jong Intra Vakanties, Columbus Magazine, Samsung, Wereld Natuurfonds, ANWB (Reizen Magazine, Op pad, Kampeerdagen) en de KRO. Ook is hij personal coach voor fotografie.

Mail naar mail@peterderuiter.nl voor meer informatie.

"Wat hebben we afgelopen zaterdag veel geleerd van Peter de Ruiter"

Workshop Riksja Travel

Boeken van Peter de Ruiter

KLIK Ik heb je!
KLIK Ik heb je!

Digitaal fotograferen zonder handleiding
Digitaal fotograferen zonder handleiding

Digitaal fotograferen in een oogwenk
Digitaal fotograferen in een oogwenk

Meer boeken
Peter de Ruiter heeft ook tal van fotoboeken gemaakt, zoals Beeldschoon Bangladesh (beste reisfotoboek 2006), St Maarten en Snapshot Holland / Snapshot Japan.