Lydia Rood - Hun verloedere me taalTaal is een levend organisme. Hij buigt, hij kraakt en hij barst soms uit zijn voegen. Door nieuwe mensen, vindingen en gewoonten is hij voortdurend in ontwikkeling. En omdat iedereen kan praten, heeft iedereen er verstand van. In Hun verloedere me taal verwoordt Lydia Rood gevoelens en opvattingen van sprekers, lezers en lichtgeraakte taalliefhebbers.

Ze schetst haar bevindingen in meer dan honderd dikwijls hilarische columns, gebundeld in een fraai cadeauboek. "Met ons allen proberen we de taal in model te duwen. Maar zoals De Taalprof zegt: ‘Taal is een levend organisme.’ Niet te hard porren dus", aldus de schrijfster.

Gratis ebook en luisterboek
Lezers van het boek kunnen gratis het ebook en het luisterboek van Hun verloedere me taal downloaden. Daartoe is in het boek een downloadcode opgenomen.

Bestel het boek
Betalen met iDealBestel hier een exemplaar van het boek Hun verloedere me taal. Het kost € 14,95 (plus € 2 verzendkosten). Betaling via iDeal of met een eenmalige machtiging. Voor België en andere landen gelden hogere portokosten en een andere betaalwijze. Lees het antwoordmailtje. Ook te koop in de boekhandel en via internet als ebook en luisterboek.

“Taal is democratisch: de meerderheid heeft gelijk.”


Lydia Rood

Lydia Rood is een van de meest veelzijdige schrijfsters in Nederland. In de loop der jaren zijn tientallen romans, thrillers en kinderboeken uit haar pen gevloeid, alsmede een aanzienlijk aantal columns en erotische verhalen. De meeste boeken voor volwassenen zijn inmiddels beschikbaar als ebook bij PixelPerfect Publications. In 2007 schreef Lydia Rood het kinderboekenweekgeschenk Kaloeha Dzong en in 2011 het eerste ebookgeschenk: De kop van de pauw.

De columns in Hun verloedere me taal schreef ze voor het programma Klare Taal van de Wereldomroep. Taal is een oude hartstocht van haar; op haar achtste leerde ze van haar vader het woord 'polyinterpretabiliteit', uitspraak én betekenis. Die gekte is niet meer overgegaan. Maar in de tram leert ze meer.

Oktober 2012, 128 blz., 12,5 x 20 cm, € 14,95, isbn 978 94 90848 620, NUR 320.